Steenhuisen-plaatsen dakkapel

Afgeronde projecten

Steenhuisen-plaatsen dakkapel

Categorie: Verbouw afgerond

 

Voor de fam. Steenhuisen zijn wij op dit moment bezig met het plaatsen van een traditionele dakkapel op de zijkant van de woning.

Wij hebben voor deze verbouwing voor de fam. Steenhuisen eerst het plan voorgelegd aan de gemeente omdat de dakkapel niet binnen de categorie vergunningsvrij valt, hoogte van dakkapel is hoger dan 1750mm en hierdoor moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd voor het onderdeel bouwen.

Wij hebben voor dit project zelf het tekenwerk uitgevoerd en hebben de vergunning ook aangevraagd voor de opdrachtgever.

De dakkapel wordt als volgt opgebouwd:

Wanden van binnen naar buiten, 12mm gipskarton, folie wang van vuren cls 38x184 voorzien van 180mm isovlas, spinvlies folie, ventilatieregel verduurzaamd 28x45 en redceder rabat

Dakopbouw van binnen naar buiten 12mm gipskarton, folie, vuren cls 38x235 voorzien van 2 laag isovlas 140mm, afschotregels, underlayment en daarover een bitumen dakbedekking.

De wanden moeten volgens het bouwbesluit een Rc-waarde van 4,5m2.K/W halen en dat red je door deze opbouw te doen en het dak moet een Rc-waarde van 6.0m2.K/W halen en dat halen we op deze manier. 

Opdrachtgever Fam. Steenhuisen
Architect Aann. Bedr. Gebr. Blomberg v.o.f.
Oplevering 2017

Location

Houtlaan 74, 9403 EX, Assen, Drenthe, Nederland